Anthurium

Bloemsoort Anthurium

Anthurium, ook wel Flamingoplant genoemd, komt uit tropisch Amerika en bestaat uit wel 600 soorten. De plant is er populair als kamerplant en doet het in elk interieur goed. De stengels kunnen zo’n 15 tot 30 cm lang worden. De meeste soorten hebben een weinig opvallend schutblad dat groen tot zwart van kleur is.

Symbolische betekenis

De Anthurium staat vanwege haar herkomst en uiterlijk voor exotische schoonheid.

Soorten

Bloemensoort Anthurium De Anthurium wordt in heel veel verschillende soorten gekweekt. Er zijn er wel 600. Je kunt ze vinden in alle tinten rood, paars, roze, geel, groen en wit. En dan zijn er ook nog varianten met meerkleurige bladeren. Met name Anthurium ‘andreanum’ en Anthurium ‘scherzerianum’ kunnen fel gekleurde schutbladen hebben: donkergroen tot wit, roze, oranje tot helrood en paars. Deze kleur kan veranderen naargelang het bloemstadium (van knopstadium tot bloeistadium). De vruchten zijn bessen die uitgroeien op een vruchtentak (infructescence).

Verzorging

De verzorging van de Anthurium is gemakkelijk. Er is maar weinig voor nodig om de Anthurium prachtig en lang te laten bloeien. De bloem houdt enorm van de warmte en staat het liefst op een plekje tussen de 20 en 22 graden. De minimum temperatuur voor een Anthurium is 16 graden, kouder is niet fijn voor de bloem. De Anthurium heeft het liefste een hoge luchtvochtigheid. In de winter is een keer per week water geven voldoende. In de zomer mag je de Anthurium wel vaker water geven. Als u de Anthurium verzorgd zoals hierboven aangegeven en regelmatig bemest dan zal de anthurium gedurende het hele jaar nieuwe bloemen aanmaken.

Wist je dat…

Betekenis van de bloemsoort Anthurium… Anthurium als potplant ook een luchtzuiverende werking heeft? Voldoende anthuriums in een ruimte verminderen de schadelijke stoffen in gebouwen met meer dan 50% in 24 uur.
… De naam Anthurium uit de Griekse oudheid stamt? Het betekent ‘bloei’ en ‘staart’ en slaat op de bijzondere bloeiwijze van de anthurium die gezien wordt als een exotische schoonheid. Je ziet de anthurium dan ook veel terug in mooie bloemstukken voor bijvoorbeeld een bruiloft.

 

 

 

Boeketten met Anthurium bestellen

Wil je een boeket met Anthurium bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande button voor het assortiment boeketten!

... en nog veel meer boeketten met Anthiurium vind je hier.

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over rozentulpen, de delphinium of de anjer!

Bekijk onze ‘bloemsoorten pagina’ en vind de informatie van jouw favoriete bloem!

Bekijk alle bloemsoorten

 

Leuk filmpje! 'Een close-up van een prachtige variant van de Anthurium.'

Anturie A CHOCO from Florea.cz on Vimeo.

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express