Pioenroos

Pioenroos

Deze prachtige en heerlijk geurende bloem komt eind mei, begin juni weer in beeld. In de winter verstoppen ze zich in de grond, maar bij een goede verzorging komen ze elk voorjaar weer terug! Ze ruiken vaak naar Rozen, maar soms hebben ze ook een honingzoete of citroenachtige geur. De bloem begint als een klein knopje maar als ze eenmaal bloeit kan ze zo’n 15 tot 20 centimeter groot worden.

De naam Pioenroos komt van Paieon, de god van de genezing in de Oudheid. Vroeger werd het Pioenkruid gebruikt als traditioneel Oosters medicijn om buikpijn, blaasproblemen en acute infecties tegen te gaan.

Symbolische betekenis

Deze prachtige bloem heeft ook een prachtige betekenis. Ze staat namelijk voor echte liefde, geluk, voorspoed en bloeiende romantiek.

Soorten

Er zijn wel 1500 soorten van de Pioenroos. Een aantal soorten staat hieronder beschreven:

 Pioenroos- Carnation Bouquet, een felroze bloem die veel wegheeft van de Anjer.
 - Candy stripe, een unieke bloem met strepen op de bloemblaadjes.
 - Canary Briliants, een bloem met koraalkleurige kern en zalmroze en crèmekleurige blaadjes.
 - Chiffon parfait, een versie van de Pioenroos met waanzinnige geur.
 - Coral Charm, verandert van kleur bij de opening van de knop.
 - Etched Salmon, met rosé-gouden kleur.

 

Verzorging

De plek waar je de pioenroos plant is heel belangrijk, en ze is best veeleisend…. Deze bloem houdt namelijk enorm veel van de zon dus geef haar een plekje waar de zon minimaal 6 uur schijnt. Ook ruimte is belangrijk, aangezien de plant wel 1 meter hoog kan worden. Daarnaast houdt de pioenroos niet van een te natte grond, als de grond erg vochtig wordt kun je er het beste zand op gooien. De beste ondergrond voor de Pioenroos is een zwaardere kleigrond. Wat dan wel weer makkelijk is aan de Pioenroos, is dat ze niet veel water nodig heeft. De Pioenroos heeft hele lange wortels en zo kan ze veel water opnemen.

De grote bloemen kunnen best zwaar worden, zet daarom een plantenring om de jonge scheuten als ze boven de grond uitkomen. Schuif ze steeds mee naarmate de plant hoger wordt.

Als je de bloem in een vaas wilt laten bloeien kan dat heel gemakkelijk! Knip de Pioen als ze nog in de knop zijn. Je kunt aan de knop voelen of ze rijp zijn, deze voelen dan als een marshmallow. De Pioenroos bloeit zo’n 5 dagen in de vaas.

Wist je dat…Pioenroos

… De lekkere geur van de Pioenroos van het blad komt? Hoe meer blad je in de vaas laar, hoe meer je de bloem ruikt.
… De Pioenroos natuurlijke suikers aanmaakt? Bij het opengaan van de knop plakken de blaadjes daarom soms aan elkaar. Je kunt de bloem een handje helpen door er lauwwarm water overheen te laten lopen. Houdt de knop op zijn kop als je dit doet.

Boeketten met Pioenrozen bestellen

Wil je een boeket met Pioenrozen bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande boeketten voor meer informatie over het boeket.

  • Boeket met Pioenrozen

Boeketten bestellenPioenroos

Wil je een boeket bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op onderstaande button voor het assortiment boeketten!

Boeket bestellen en laten bezorgen

 

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over de lelie, calla, de dahlia of de ranonkel!

Bekijk onze ‘bloemsoorten pagina’ en vind de informatie van jouw favoriete bloem!

Bekijk alle bloemsoorten

Leuk filmpje! 'Timelapse van de Pioenroos' 

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express