Carthamus

Bloemsoort CarthamusDe Carthamus (Saffloer) is een eenjarige plant die bloeit in de periode juli tot en met augustus. De bloem begint geel maar kleurt langzaam naar oranje en dan rood. Deze distelachtige plant wordt tussen de 70 cm en 110 cm hoog. De plant ziet er distelachtig uit, maar heeft geen noemenswaardige stekels.

De bloem werd van oudsher gebruikt als olie- en verfplant. De naam Carthamus stamt van het Arabische kurthum of het Hebreeuwse kartami wat in beide talen dan ook verven betekent Uit de zaden van de plant wordt de saffloerolie gewonnen. Vogels en muizen zijn gek op de zaden. Tegenwoordig wordt de bloem veel gebruikt als snij- en droogbloem.

VerzorgingCarthamus

De Carthamus kun je zaaien binnen in potten vanaf maart, maar buiten vanaf april tot juni. De plant is makkelijk te telen. De Carthamus doet het op zijn best als de bloem in een zonnig en goed doorlatende grond staat. De Carthamus is niet winterhard.

Wist je dat…

… De Carthamus ook regelmatig gebruikt wordt als droogbloem?

Boeketten bestellen

Wil je een boeket bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande button voor het assortiment boeketten!

Boeket bestellen en laten bezorgen

Carthamus

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over rozentulpen, de bloesem of de anjer!

Bekijk onze ‘bloemsoorten pagina’ en vind de informatie van jouw favoriete bloem!

Bekijk alle bloemsoorten

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express