Celosia

De Celosia wordt ook wel Hanenkam genoemd. Celosia is een geslacht uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). De bloem komt vooral voor in de tropische gedeelten van Afrika, Azië, Indonesië en Zuid-Amerika. De bloem heeft een lichtkruidige geur en kan zo’n 35 tot 40 centimeter hoog worden.

De naam Celosia komt van het Griekse ‘keleos’, wat brandend betekent. Erg toepasselijk, omdat de kam op een vlam lijkt.Celosia

Symbolische betekenis

De Celosia staat voor stoutmoedigheid. Je kunt iemand dus perfect moed toewensen met een bosje vol met Celosia.

Soorten

De bloem komt voor in verschillende soorten, er zijn er ongeveer 45 bekend. Je kunt de Celosia tegen komen in de vorm van een pluim, kam of een staart. Ook in kleur kan de Celosia verschillen, ze komt namelijk voor in wit, geel, roze, paars, groen, rood, oranje of meerkleurig. Een aantal soorten staan hieronder opgesomd:

  • Celosia argentea
  • Celosia caracas
  • Celosia cristata
  • Celosia nitida
  • Celosia palmeri
  • Celosia plumosa
  • Celosia trigyna
  • Celosia virgata

CelosiaVerzorging

De verzorging van de Celosia is gemakkelijk. Naast voldoende water heeft de bloem eigenlijk helemaal niks nodig. Ze bloeit op eigen kracht makkelijk een aantal maanden achter elkaar. Je kunt de bloem als plant houden in de woonkamer, balkon of terras. In de vaas blijft ze gemiddeld 10 dagen mooi. Zorg ervoor dat het water mooi schoon blijft. De steel van de Celosia kan snel week worden waardoor het water troebel kan worden. Om dit te voorkomen snij je om de drie dagen een stukje van de steel schuin af en ververs het water.

Wist je dat…

… de Celosia al naar buiten kan vanaf 5 graden Celsius?

… De bloemetjes aan de buitenkant van de kam zitten? De kam is een vergroeid deel van de stengel, en geen bloem.

… De Celosia ook eetbaar is? In West-Afrika, India en Zuid-Amerika eten ze de bladeren van de steel. Let wel op, de bloem uit een boeket kun je niet eten!

Boeketten met Celosia bestellenCelosia

Wil je een boeket met Celosia bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande boeketten voor meer informatie over het boeket.

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over rozen, tulpen, bloesem, campanula of anthurium!

Bekijk onze ‘bloemsoorten pagina’ en vind alle informatie over jouw favoriete bloem! 

Bekijk alle bloemsoorten

 

 

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express