Chrysant

Bloemsoort Chrysant

De Chrysant heeft bij veel mensen een ietwat saai imago. Grappig is, dat deze bloem wel het meest verkocht wordt. De naam van de bloem komt uit het Grieks: "chrusos" betekent goud en "anthemon" betekent bloem. Van oorsprong groeit de bloem in Japan en China, waar de bloem hoog in aanzien stond. In China was de bloem zo speciaal, dat de bloem alleen door edelen gekocht en gebruikt mocht worden. De Chinese stad Chu-Hsien is vernoemd naar de bloem. In Japan kreeg werd de Chrysant de nationale bloem.

Symbolische betekenis

De Chrysant staat symbool voor geluk, vriendschap, gezondheid en eerlijkheid. Er zijn veel verschillende landen die een betekenis aan de Chrysant geven. In Japan staat de Chrysant bijvoorbeeld symbool voor een lang en gelukkig leven en de gele chrysant voor onsterfelijkheid. In Azië staat de bloem symbool voor geluk en gezondheid. In China staat de Chrysant voor nobelheid en duurzaamheid. In Frankrijk en Duitsland staat de bloem symbool voor de waarheid. Ons land mag natuurlijk niet ontbreken, in Nederland wordt de Chrysant vooral gebruikt bij het 13-jarig huwelijk.

Soorten

Bloemensoort ChrysantEr zijn veel verschillende soorten van de Chrysant. Je kunt ze vinden in een sprietelige bol, geplozen, klein- en grootbloemige. Ook zijn er heel veel verschillende soorten kleuren Chrysanten, als lila, roze, limegroen, wit en geel. De bloem is het hele jaar te verkrijgen en wordt veel gebruikt bij het maken van boeketten. De bloem van variëren van 1 tot 14 centimeter.

Verzorging

De Chrysant heeft het liefst een plekje in de zon of halfschaduw. Geef de Chrysant elke dag een beetje water en om de drie weken een beetje bemesten. De bloem is niet winterhard. Dus als het gaat vriezen de bloem naar binnen verplaatsen. De beste temperatuur voor de Chrysant is tussen de 5 en 18 graden.

                                                                          Wist je dat…

Betekenis van de bloemsoort Chrysant…. Sommige varianten van de Chrysant ook eetbaar zijn? De bladeren worden vaak in salades verwerkt in landen als China en Japan. De oudere bladeren worden juist voor soep gebruikt. In de oosterse keuken worden Chrysanten vaak in de roerbak gegooid met andere kruiden en rode pepers.
…. Chrysantenthee bestaat? In China wordt deze thee gedronken. Het heeft een lichtzoete smaak en gaat acne en eczeem tegen.

 

 

 

Boeketten met Chrysant bestellen

Wil je een boeket met Chrysant bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande boeketten voor meer informatie over het boeket.

Boeketten bestellen

Wil je een boeket bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande button voor het assortiment boeketten!

Boeket bestellen en laten bezorgen

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over de calla, rozen, bloesem, agapanthus en nog veel meer! Bekijk op onze ‘bloemsoorten pagina’ alle informatie over jouw favoriete bloem!

Bekijk alle bloemsoorten

Leuk filmpje! 'Een timelapse van de bloei van de Chrysant’

Chrysanthemum bloom / timelapse from stengel-film, Alexander Stengel on Vimeo.

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express