Delphinium

Delphinium

De Delphinium staat ook wel bekend als Ridderspoor. De bloemen zijn een echte eye catcher door de grote en volle trossen. De Delphinium bloeit van juni tot en met augustus en komen voor in heel veel verschillende kleuren. Je kunt wel zeggen, als ze Delphinium bloeit in de zomer begonnen. De bloem groeit voornamelijk in het gematigde klimaat van het Noordelijke halfrond. Je kunt de Delphinium in zijn eentje in een vaas zetten, maar doet het ook heel goed in een boeket. De Delphinium kan 130 tot 200 centimeter hoog worden.

De naam Delphinium is Latijn voor dolfijn, waar de bloem een beetje op lijkt.

Symbolische betekenis

De Delphiunium staat voor waarheid en bescherming. Naast deze betekenissen staat de bloem ook nog voor andere betekenissen als plezier, gehechtheid en liefde. De bloem doet het met haar verschillende betekenissen dus ook altijd goed in een boeket.

Soorten

Bloemensoort Delphinium De Delphinium wordt al ruim 100 jaar gekweekt. Hierdoor zijn er veel verschillende soorten ontstaan. Er zijn zo’n 250 varianten, eenkleurig maar ook tweekleurig, in kleurschakeringen van wit, via roze, blauw en paars naar rood en zelfs geel. De blauwe Delphinium is toch wel de meest unieke. Hieronder een aantal van de verschillende soorten.

  • Delphinium ‘Bellamosum’ in het donkerblauw

  • Delphinium ‘Blue Bird’in het lichtblauw

  • Delphinium ‘Asolat’ in het roze

  • Delphinium ‘Galahad’ in het wit

  • Delphinium ‘Moerheimii’ in het wit

Verzorging

Een Delphinium verzorgen is nog niet zo gemakkelijk. Je kunt een Delphinium het beste plaatsen in een voedzame, goede gedraineerde, iets kalkhoudende grond. De Delphinium doet het goed in de zon, geef ze daarom een plekje in de zon of half schaduw. Aangezien de Delphinium aardig hoog kan worden is het van belang de bloem een beetje beschut neer te zetten zodat de wind er niet voor kan zorgen dat de stengels breken. In de winter mag het niet te nat worden en in de zomer niet te droog. Na de bloei kunnen de planten direct teruggesnoeid worden en bijgemest met snelwerkende mest. Uitgebloeide bloemen kan je het beste direct verwijderen om een langere bloeiperiode te stimuleren.

                                                                           Wist je dat…

Betekenis van de bloemsoort Delphinium… De Delphinium een giftige plant is voor mensen en voor dieren? 
… De Delphinium krachtige geneeskrachtige eigenschappen heeft, maar vanwege de giftigheid kunnen deze geneeskrachtige eigenschappen uitsluitend in een laboratorium toegepast worden.

 

 

 

 

Boeketten met Delphinium bestellen

Wil je een boeket met Delphinium bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande boeketten voor meer informatie over het bestellen van het boeket.

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over de agapanthus, bloesem, rozen, tulpen, bromelia en nog veel meer! Bekijk op onze ‘bloemsoorten pagina’ alle informatie over jouw favoriete bloem!

Bekijk alle bloemsoorten

Leuk filmpje! 'Prachtige beelden van de Delphinium.' 

Alaskan Wildflowers!!! from Nina Faust on Vimeo.

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express