Eustoma

EustomaDe Eustoma komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Een andere benaming voor de Eustoma is Lisianthus, zoals de bloem vroeger werd genoemd. De bloem is van januari tot en met december verkrijgbaar en bloeit in verschillende kleuren. De steel van de Eustoma geeft meerdere bloemen en vult op deze manier en bosje bloemen goed op. Het leuke van de Eustoma is dat ze vaak tot wel twee weken mee gaan!

EustomaSymbolische betekenis

Deze bloem heeft naast een zacht uiterlijk ook een zacht betekenis. Met de Eustoma kan je namelijk je blijk van waardering, dankbaarheid of charisma laten zien. De naam Eustoma staat voor goede (eu) mond (stoma).

Soorten

Er zijn nog niet heel veel verschillende soorten van de Eustoma, maar er komen er steeds meer. Er zijn nu bijvoorbeeld Eustoma met gekartelde randjes. De bloem komt vaak voor in witte, paarse, roze of blauwe tinten.

 

EustomaVerzorging

De Eustoma heeft vrij veel water nodig, dus een vaas die goed gevuld is met water is een must. Voordat u de bloem in de vaas zet, snijdt u de steel schuin af. Het beste is om de bladeren aan de steel die onder de rand van de vaas komen af te snijden, zodat het water goed schoon blijft.

Wist je dat…

… De Eustoma vaak wordt verward met rozen? Ze lijken ook best op elkaar.

 

Boeketten met Eustoma bestellen

Wil je een boeket met Eustoma bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande boeketten voor meer informatie over het boeket.

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over rozentulpen, de agapanthus of de anjer!

Bekijk onze ‘bloemsoorten pagina’ en vind de informatie van jouw favoriete bloem!

Bekijk alle bloemsoorten

 Leuk filmpje! 'Timelapse van de Eustoma' 

Eustoma flower / timelapse from stengel-film, Alexander Stengel on Vimeo.

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express