Gerbera

GerberaDeze prachtige bloem komt oorspronkelijk uit Azië, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Tasmanië. De bloem van de Gerbera staat op een smalle steel en heeft geen bladeren. In het midden van de bloem vind je het hart, deze is altijd zwart of groen. Dit hart is ook de beste manier om de versheid van de Gerbera te testen. Is het hart wollig? Dan staat de Gerbera al een aantal dagen in het water. De Gerbera wordt veel in boeketten verwerkt, maar staat ook prachtig in zijn eentje in een hoge smalle vaas! Door haar sterke steel blijft de Gerbera mooi rechtop staan. 

Symbolische betekenis Gerbera

Van de Gerbera is als een van de weinige geen officiële betekenis bekend. De meeste bloemen hebben hun betekenis te danken aan de Grieken en Romeinen die er een religieuze betekenis aan gaven. De Gerbera is pas ontdekt sinds de 18e eeuw. Dit zou de reden kunnen zijn dat er geen officiële betekenis aan de bloemen zit. Uiteraard blijft het heel attent als je iemand een bosje Gerbera’s geeft! De botanicus die de bloem in de 18e eeuw ontdekte, vernoemde de bloem naar zijn bloemen verzamelende collega Gerber. Vandaar de naam Gerbera!

 

GerberaSoorten

Er zijn wel 600 verschillende soorten van deze kleurrijke bloem. De Gerbera komt in bijna alle kleuren voor. De populairste kleuren zijn oranje, rood, paars, geel, wit, roze, zalm en tweekleurig.

De Gerbera behoort tot de Asteraceae. Binnen dit geslacht zijn er drie soorten. De grootbloemige (Gerbera), klein bloemige (Germini) en de specialties. De Germini kan een diameter hebben tussen de 6 en 8 cm. De gewone Gerbera 9,5 tot 13 cm. De grootste Gerbera’s kunnen een diameter hebben van wel 15 cm!

De Gerbera bestaat ook als plant. De winterharde tuingerbera. Zo kun je het hele jaar door van Gerbera genieten.

Verzorging

Je kunt de Gerbera los plaatsen in een smalle hoge vaas. De Gerbera houdt van een beetje licht, dus geef de bloem een plekje waar het af en toe zonlicht krijgt. Zorg dat de vaas goed schoon is en vul de vaas met water. Niet te veel water, want dan kan de steel gaan rotten. Voordat je de Gerbera in het water zet snij je de onderkant van de steel schuin af. En de Gerbera is klaar om van te genieten!

Wist je dat…

… De Gerbera vaak gebruikt wordt in boeketten vanwege haar ronde en vrolijke uitstraling? 
… De Gerbera een geurloze bloem is? 
… Gerbera’s naar het licht groeien? Daarom bewaren bloemisten de Gerbera soms ondersteboven in een doos. Zo kunnen de stelen niet scheef gaan groeien.

Gerbera

Boeketten met Gerbera bestellen?

Wil je een boeket met Gerbera’s bestellen?
Kies uit een van onze prachtige boeketten en
verwen jezelf of een ander!Gerbera

Klik op een van onderstaande boeketten voor meer informatie over het boeket.

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over rozentulpen, de agapanthus of de anjer!

Bekijk onze ‘bloemsoorten pagina’ en vind de informatie van jouw favoriete bloem!

Bekijk alle bloemsoorten

Leuk filmpje! 'Timelapse van de Gerbera' 

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express