Strelitzia

Bloemensoort Strelitzia

De Strelitzia, ook wel Paradijsvogelbloem genoemd. Deze prachtige kleurrijke bloem die tropische tinten heeft komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en heeft haar bijnaam te danken aan de vorm en de kleur van de bloem. De tropische kamerplant behoort tot de Musaceae familie. De steel van de plant kan tot 1,2 meter lang worden.

Symbolische betekenis

De Strelitzia staat voor vrijheid en onsterfelijkheid.

Verzorging

StrelitziaDe plant heeft veel licht nodig. Het beste is om de kamerplant een plekje voor het raam te geven. Ook een aardige hoeveelheid water mag niet ontbreken. De Strelitzia bloeit pas in de herfst ipv in de lente, dit komt door de grootte van de plant. Hij heeft simpelweg iets langer de tijd nodig om op te komen. Na de bloeiperiode kan het tot wel 12 maanden duren alvorens de Strelitzia opnieuw tot bloei komt, bij de juiste verzorging.

Als de Strelitzia 6 tot 8 weken staat is het verstandig om de plant te bemesten, de voeding uit de gewone grond is dan namelijk verbruikt. Let wel op dat je niet te veel bemest, liever te weinig dan te veel.

In de winter heeft de Strelitzia niet veel water nodig. 1 keer in de week is dan voldoende. Ook is een plek bij het raam dan niet meer waar de plant het liefst wil staan. Een koelere kamer is beter. Bemesten mag absoluut niet in de winter, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

Snoeien

Zijn er bladeren met een bruine rand? Je kunt dan de bruine rand afknippen of het blad afsnijden net boven de kern van de bladstengel. Zorg er voor dat er zo ongeveer 2 centimeter overblijft. Dit zorgt ervoor dat eventueel infecties en ongedierte alleen het kleine stukje van de stengel aantasten en niet de gehele plant in kan trekken. De plant stoot dan vanzelf het aangetaste stukje af.

Soorten

Er zijn een aantal verschillende soorten Strelitzia planten:

  • Strelitzia Reginea
  • Strelitzia Nicolai
  • Strelitzia Juncea
  • Strelitzia Caudata
  • Strelitzia Alba

Strelitzia

 

Wist je dat?

… De Strelitzia de nationale bloem van Tenerife is?
… De Strelitzia licht gifitg is? De inname van het blad is schadelijk voor dieren en kindern.

 

 

 

Boeketten met Strelitzia bestellen

Wil je een boeket met Strelitzia bestellen? Kies uit een van onze prachtige boeketten en verwen jezelf of een ander! Klik op een van onderstaande boeketten voor meer informatie over het boeket.

Meer informatie over andere bloemsoorten?

Bekijk bijvoorbeeld alle informatie over rozentulpen, de anthurium of de Gerbera!

Bekijk onze ‘bloemsoorten pagina’ en vind de informatie van jouw favoriete bloem!

Bekijk alle bloemsoorten

Leuk filmpje! 'Timelapse van de Strelitzia' 

Strelitzia in Timelapse | Paradiesvogelblume | Bird of Paradise | 12-2013 from wanderalf on Vimeo.

Fleurop bloemist Webshop Keurmerk Nix 18 iDEAL PayPal VISA Master Card American Express